Dhal, linsgrytaDhal kan lagas på tusen sätt. Det här är en enkel variant på den klassiska linsgrytan som serveras med frisk yoghurt med mynta och lime. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Myntayoghurt
Gör så här:Blanda gärna myntayoghurten en stund före servering så den får stå ihop sig. Blanda yoghurten med mynta och limesaft, smaka av med salt. Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Fräs på medelvärme i oljan i en gryta tillsammans med gurkmejan i fem minuter, eller tills löken mjuknar. Skölj linserna och rör ner dem. Tillsätt chili och buljong, låt koka upp och sedan puttra på låg värme i 15 minuter. Klipp över persilja. Rör om då och då. Servera gärna med bröd och myntayoghurt. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! KladdkakorKladdigare kakor!Någon som gillar kladdkakor? Baka en chokladstinn kaka, hitta nya favoriter och njut... FrukostbullarBörja dagen med nybakat!Att vakna till doften av nybakat bröd höjer humöret hos de flesta. Gör lättbakade frukostbullar som jäser över natten! HembakatBaka bättre bröd!Ingen kan vara likgiltig inför lukten av nybakat bröd. Att baka själv har blivit ett intresse som fångar allt fler. Förutom smaken så får du ett bröd du garanterat vet vad det innehåller. Och så kan du anpassa brödet så det passar din smak: Börja dagen med hålkakor, baka eget surdegsbröd till kallskuret och osten eller svänga ihop baguetter som passar soppan. Prova gärna ett nytt recept på grahamsbröd som är perfekt till höstens värmande grytor och soppor! Eller baka mångas favoritbröd – luftigt dinkelbröd till maten. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|