Kycklinggryta med curry och baconEn god och lättlagad kycklinggryta där bacon ger extra skjuts åt smaken! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Finhacka löken och vitlöken. Skär kycklingen i stora bitar. (Använder du bitar med ben, låt dem sitta kvar.) Finklipp baconet. Stek kycklingen i smör i en stekgryta. Låt den ta färg och lyft sedan ur den och lägg åt sidan. Stek bacon och lök i samma gryta. När löken är mjuk, strö över mjölet och låt det lösas i fettet. Vispa ner crème fraiche och mjölk och låt grytan koka upp så såsen tjocknar. Tillsätt curryn och buljongen. Lägg tillbaka kycklingen och koka på svag värme i cirka 20 minuter. Finhacka persiljan och stör den över grytan. Servera med ris, pasta eller ugnsstekt potatis. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! SalladstiderLätt start på åretEfter jul och nyår med all mäktig mat känns det helt rätt att börja året med en sallad! VardagsfestDragongrytaVärmande grytor är gott och festligt. Enkelt att ordna när man är många och bekvämt då de kan vara helt klara när gästerna väl kommer. Prova en smakrik gryta på skinkstek som får smak av svamp och dragon. Eller gör en smakrik och rustik lammgryta med rotfrukter. Perfekt när man vill få upp värmen lite. Den som vill ha en riktig stek, serverad med potatis och gelé lagar lätt en porterstek. Trevlig middag och glöm inte brödet! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|