![]() ![]() Rotfruktsgryta med korv![]() En rejäl, värmande gryta med kryddig korv och rotfrukter. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Skala och klyfta potatisen. Skala och skär kålroten i tärningar. Skala och skär morötterna i avlånga bitar. Finhacka hälpten av löken och skär resten i större bitar. Skär korven på mitten och sedan i avlånga bitar. Hetta upp oljan i en stekgryta och stek korven så den får lite färg. Lyft ur den ur gytan och stek svampen tills den tagit färg. Lyft ur den.
Stek löken så den blir mjuk. Tillsätt potatis, morötter och kålrot. Späd med 4 dl vatten och buljongtärningarna. Tillsätt tomatpuré, peppar, kummin och vinäger. Låt grytan småputtra i cirka 20 minuter. Servera grytan med nybakat surdegsbröd och gärna tillsammmans med sallad eller surkål. ![]() ![]() ![]()
|
|