Fläskkarrégryta med svamp

Snabb gryta på fläskkött. Fin balans med svamp och lite sting av peppar!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 500 g fläskkarré
  • 20 g smör
  • 200 g champinjoner
  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 buljongtärning, grönsaks-
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 3 dl vatten
  • 1 msk majsstärkelse till redning

Gör så här:

Putsa köttet och skär bort eventuellt ben.

Skiva löken och rensa och skär svampen i klyftor.

Finhacka vitlöken.

Bryn köttet i smör i en stekgryta. Lyft ur det och lägg åt sidan.

Stek lök och svamp så löken mjuknar och svampen tar färg. Strö över paprikapulver.

Lägg tillbaka köttet i grytan och häll på grädden.

Vispa samman tre deciliter vatten med tomatpurén, cayennepeppar, vinäger och buljongtärningen och blanda ner i grytan.

Låt grytan småputtra i 15-20 minuter.

Red grytan med majsstärkelse utrört i 1/2 dl kallt vatten. Låt koka ihop och smaka av med salt.

Servera med potatis, ris, bulgur eller quinoa.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Efterrätter

Saffrans- pannkaka

Finns det en godare efterrätt än saffranspannkaka?

efterratter.se

Viltfärslimpa

Vilt ger smaken

Färs förvandlas alltför oftast till pastasås. Men viltfärslimpa passar både som varmrätt och till snittar.

helgmenyn.se


Buffé

Planera sommarens buffé

Buffé är en avslappnad bjudform som ger mycket valfrihet. Säsong för sparris - vi bjuder på buffévarianter som sparris med parmesan eller parmaskinka!

Du nalkas ljuva sommar, med studentfester, skolavslutning och bröllop. Vem vill stå mer än nödvändigt vid spisen då? Enkla tillbehör som färskost, marinerade vita bönor eller ajvarröra kan stå färdiga i förväg, liksom ostpaj.

På buffén kan alla hitta något att tycka om. Klassiker som potatissallad och inkokt lax går alltid hem. Komplettera med focaccia och goda ostar - festen är i land!

 buffemat.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Glace au four

Glass i ugn? Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...